Khamis, 10 Jun 2010

Majlis Berdudun Rombongan Kembara Sastera PERWILA di Limbang


Gambar ini diambil untuk dimasukkan ke dalam suratkhabar (Dermaga WP Labuan)


N Athirah merupakan juru kamera video dalam kembara kali ini


Berada dalam bas sepanjang perjalanan. Untuk sampai ke Limbang, rombongan ini terpaksa 3 kali menaiki feri dan 4 kali cop pasport. Walaupun meletihkan namun keceriaan tetap ada.Kembara Sastera PERWILA singgah makan tengahari di Lawas. Setelah selesai makan tengahari perjalanan diteruskan kembali. Rombongan Kembara Sastera PERWILA mengambil masa kira-kira 10 jam dari WP Labuan untuk sampai ke Limbang.


Ketua Rombongan Kembara Sastera En. Sahar Misron sedang memberi ucapan dan menyampaikan cek bernilai RM 1,000.00 untuk Pusat Komuniti Desa Pabahanan Limbang.
Makan malam istemewa yang disediakan oleh karyawan Limbang PENGKARYAPersembahan syair, deklamasi puisi, lagu puisi dan muzik tradisional di sampaikan oleh ahli PENGKARYA dan ahli PERWILA juga turut membuat persembahan deklamasi puisi pada malam tersebut..

Pertemuan malam itu juga turut dihadiri oleh Tuan Haji Mohamad Haji Abu Bakar, mewakili Ahli Parlimen Limbang yang juga merupakan pencinta sastera. Beliau juga sempat mendeklamasi puisi pada malam itu. Majlis diakhiri dengan acara bergambar ramai bersama ahli PERWILA dan PENGKARYA.

Sekalung ucapan terima kasih kepada En Benyamin Bin Matussin, En Jeffri Haji Mail, En Zaini Bilong, En Durahman Haji Murah dan semua AJK yang terlibat menjayakan Majlis Berdudun Rombongan Kembara Sastera PERWILA di Limbang.

Di luar sana terang cahaya,
Bayu meniup dedaun kelapa,
Terima kasih kepada pengkarya,
Budimu tuan tidak dilupa.

Tiada ulasan:

PERWILA

Persatuan Penulis Wilayah Persekutuan Labuan (PERWILA) ditubuhkan pada 18 Mei 1985. Persatuan ini dianggotai oleh budayawan, penulis, peminat sastera dan bahasa yang bermastautin di wilayah ini.

Yuran seumur hidup hanya RM50.00 dan pendaftaran RM2.00 sahaja. Keahlian masih terbuka, sila hubungi:

Ketua Satu,

Tuan Haji Othman Mahali

Kios HOM Enterprise, No 1,
Terminal Ferry Antarabangsa,
Wilayah Persekutuan Labuan (016-8321065)

Ketua Dua,

Saudara Sahar Misron

SMK Pantai W.P Labuan (012-9128609)AJK PERWILA 2015/2017

AJK PERWILA 2015/2017